У Мінветеранів створять раду психосоціальної адаптації військових

У Мінветеранів створять раду психосоціальної адаптації військових

Укрінформ
При Міністерстві у справах ветеранів найближчим часом буде створено Експертну раду з питань психосоціальної адаптації та забезпечення міжвідомчої координації.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз у Facebook.

”При Міністерстві найближчим часом буде створено Експертну раду з питань психосоціальної адаптації та забезпечення міжвідомчої координації, яка буде займатися розробкою як нормативної бази, так і розробкою механізмів її реалізації”, - написала Фріз.

Фріз зазначає, що під час спілкування із ветеранською спільнотою Чернігівської області наголосила на необхідності розробити комплексну державну програму психологічної підтримки військовослужбовців та ветеранів.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроект про Єдиний реєстр ветеранів

“Ми маємо попередні домовленості з міністром оборони України Степаном Полтораком щодо розробки такої комплексної програми, яка передбачає формування психологічного профілю військовослужбовця, програму декомпресії та психосоціальної адаптації. Це забезпечить можливість Міністерству у справах ветеранів визначати, яку саме допомогу чи послугу, в якій формі ми маємо надати ветерану”, - написала Фріз.

Міністр додала, що на зустрічі також обговорювались питання забезпечення житлом ветеранів та членів їхніх сімей, виділення земельних ділянок. За її словами, окремо було піднято питання житла для учасників бойових дій, які є внутрішньо переміщеними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-