Ростовський суд дозволив викликати

Ростовський суд дозволив викликати "швидку" політв'язню Павлу Грибу

Укрінформ
Український політв'язень Павло Гриб заявив про погане самопочуття на судовому засіданні в російському Ростові-на-Дону 1 лютого, і суд погодився викликати "швидку допомогу".

Про це повідомляє Громадське.

На засіданні Гриб вказав, що його турбує біль у животі та головний біль. Він також розповів, що його на тижні вивозили до Обласного клінічного діагностичного центру, у якому порадили додатковий огляд спеціалістами.

«Я прошу вас бути гуманними і відкласти засідання хоча б на два дні, до наступного тижня», - сказав політв'язень, тримаючись рукою за живіт.

Його адвокат Марина Дубровіна на засіданні зачитала медичний висновок професора Василя Притули. У ньому йшлося про різке прогресування захворювання та необхідність операції у спеціалізованому хірургічному закладі Москви або Берліна.

«У медичних документах жодна скарга не зафіксована, хоча в Гриба вже зафіксовані серйозні зміни (у стані здоров'я — ред.)», — сказала Дубровіна.

Суддя спершу зачитав довідку з СІЗО, у якій зазначений задовільний стан здоров'я політв'язня — «підстав для надання невідкладної допомоги та звільнення з-під варти немає». Утім, він все ж погодився викликати "швидку".

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан українського політв'язня в РФ 20-річного Павла Гриба і закликала міжнародне співтовариство сприяти в наданні йому медичної допомоги.

Батько бранця Кремля Ігор Гриб заявив, що його син без термінової медичної допомоги у спеціалізованому медичному закладі, якого немає в Ростові-на-Дону, може померти.

Посольство США в Україні висловило глибоку стурбованість станом здоров'я українського політв'язня Павла Гриба і вимагає від Росії негайно забезпечити надання належної медичної допомоги всім незаконно затриманим українцям.

Україна вимагає проведення комплексного медобстеження політв'язня Кремля Павла Гриба у спеціалізованому медичному закладі.

Читайте також: Російське судилище над Павлом Грибом виходить за межі людяності — Клімкін

Як відомо, українець Павло Гриб зник 24 серпня у Гомельській області Білорусі. Туди він виїхав із Києва, де жив, на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті.

Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що справді запросила хлопця до Білорусі, і заявила, що її змусили це зробити працівники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 в Краснодарі: його звинуватили за 205 статтею Кримінального кодексу Росії – "Тероризм". Справу хлопця передали на розгляд у Північно-Кавказький окружний військовий суд.

Київ вимагав від Москви допустити до Гриба українських консулів, а також надати інформацію щодо місця, причин та обставин його затримання. Але ці листи були проігноровані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-