НАЗК направило до суду протоколи щодо в.о. голови Фонду держмайна

НАЗК направило до суду протоколи щодо в.о. голови Фонду держмайна

Укрінформ
НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо в.о. голови ФДМУ та голови Державної комісії України по запасах корисних копалин за порушення вимог антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 14 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно 2-х високопосадовців за недотримання вимог антикорупційного законодавства, зокрема подання завідомо недостовірних відомостей у деклараціях та несвоєчасне повідомлення про зміни у майновому стані", - зазначається у повідомленні.

Так, два протоколи складено стосовно в.о. голови Фонду державного майна України Віталія Трубарова, який подав завідомо недостовірні відомості у деклараціях за 2016 та 2017 роки, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 172-6 КУпАП.

Читайте також: НАЗК розпочало повну перевірку декларацій 84 народних депутатів

Ще 12 протоколів, за даними НАЗК, складено стосовно голови Державної комісії України по запасах корисних копалин Георгія Рудька, який без поважних причин несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною 2 статті 172-6 КУпАП.

Національне агентство також зазначає, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-