Держслужба зайнятості розповіла про новації-2019

Держслужба зайнятості розповіла про новації-2019

Укрінформ
У 2019 році Державна служба зайнятості продовжить реформування механізмів реалізації державної політики у своїй діяльності.

Про це заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час прес-конференції в Укрінформі.

«Державна служба зайнятості запроваджує індивідуальний підхід до надання послуг, змінює свою організаційну структуру, розвиває співпрацю з численними стейкхолдерами у сфері зайнятості (люди та/або організації, чиї дії та рішення можуть впливати на всю систему - ред.)», - наголосив Ярошенко.

За його словами, у 2019 році служба зайнятості розгортатиме діяльність навколо осучаснення своїх центрів та покращення контакту між роботодавцем та шукачем; впроваджуватиме заходи з метою зменшення дисбалансу на ринку праці завдяки перекваліфікації кадрів; займатиметься розробкою законодавства у сфері зайнятості. Планується також розробка ряду проектів, які б допомогли українським трудовим мігрантам повернутися на внутрішній ринок праці, сказав він.

Читайте також: Уряд схвалив концепцію реформи надання культурних послуг

Ярошенко також нагадав, що з 1 січня 2019 року підвищено мінімальний розмір допомоги з безробіття: громадяни з урахуванням страхового стажу і заробітної плати тепер отримуватимуть від 1440 до1630 грн, а для громадян, яким нараховуються виплати без страхового стажу і заробітної плати, розмір допомоги тепер становить від 544 до 610 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-