МОУ: спалахів кору у військових частинах немає, лише поодинокі випадки

МОУ: спалахів кору у військових частинах немає, лише поодинокі випадки

Укрінформ
Попри високий відсоток захворюваності на кір серед цивільних громадян спалахів кору у військових частинах не зафіксовано.

Про це повідомив Головний державний санітарний лікар (регіону) полковник медичної служби Петро Дичук, йдеться на сайті Міноборони.

"Фахівці Служби превентивної медицини визнають, що у військах реєструються поодинокі та групові випадки захворювання, але це явище не є масовим. Після кожного виявленого випадку захворювання на кір у масштабах всієї військової частини проводиться цілий комплекс протиепідемічних заходів, головним і єдиним ефективним елементом якого є щеплення особового складу", - йдеться у повідомленні.

Дичук зазначив, що хоча військові частини є відносно закритими колективами, є низка об’єктивних факторів, через які виникає загроза занесення інфекцій у військові колективи. Це — відпустки, відрядження, проживання за межами військових містечок тощо. Тому нині головне завдання полягає у моніторингу епідеміологічної обстановки, виявленні хворих та організації проведення комплексу протиепідемічних заходів з метою недопущення розповсюдження захворювання.

Читайте також: Захворюваність на кір наближається до рівня 1968 року - коли не було щеплень

Відсоток охочих провести щеплення зріс і нині коливається в межах 40-45%, чого не було ще кілька років тому, коли майже усі категорично відмовлялись від щеплень. Та й цього, звичайно, вкрай недостатньо. Ступінь охоплення профілактичним щепленням в ідеалі повинен наближатись до 100%, йдеться у повідомленні.

Схожа ситуація й з іншим інфекційним захворюванням — грипом. "Здебільшого це — так званий каліфорнійський штам, який у народі ще називають свинячим грипом. Що стосується цього захворювання, то від початку року у військових частинах центрального регіону не зафіксовано жодного випадку. Не останню роль у цьому відіграла і вчасно проведена минулого року вакцинація", - додали у Міноборони.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-