Учасники бойових дій і потерпілі на Євромайдані отримуватимуть соцстипендії

Учасники бойових дій і потерпілі на Євромайдані отримуватимуть соцстипендії

Укрінформ
Значно розширено категорії отримувачів соціальних стипендій. Відтепер на це можуть розраховувати усі учасники бойових дій, у тому числі особи визнані потерпілими учасниками Революції Гідності, особи з інвалідністю внаслідок воєн.

Кабінет міністрів України схвалив постанову „Про внесення змін до постанов КМУ від 17 червня 2015 р. № 423 і від 28 грудня 2016 р. № 1045”, якою розширив перелік категорій громадян, які можуть претендувати на отримання соціальних стипендій.

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цим документом значно розширено категорії отримувачів соціальних стипендій. Відтепер на це можуть розраховувати усі учасники бойових дій, у тому числі особи визнані потерпілими учасниками Революції Гідності, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та їхні діти, які є студентами вищих закладів освіти.

Читайте також: Держстат порахував, скільки українців отримують субсидії

Документом скасовано вікове обмеження (23 роки) учасникам бойових дій при наданні соціальної стипендії, а також встановлено строки надання підтверджувальних документів на продовження виплати соціальних стипендій студентами з числа дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю І–ІІІ групи, та студентів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сімʼям”.

Також затверджено право на виплату соціальної стипендії за минулий період, якщо несвоєчасне включення студента (курсанта) до списків студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію, відбулося не з його вини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-