Павло Гриб заявив про підміну в суді ключового свідка

Павло Гриб заявив про підміну в суді ключового свідка

Політв’язні
Укрінформ
Павло Гриб, якого російські власті звинувачують у нібито підбурюванні до теракту, заявив про підміну головного свідка.

Про це повідомляє Кавказький Вузол.

"Громадянин України Павло Гриб заявив 18 січня, що в суді замість Тетяни Єршової, яку, за версією обвинувачення, він схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели силовики", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Павло Гриб звинувачується в нібито підбурюванні до теракту знайомої мешканки Кубані. Подруга ключового свідка Тетяни Єршової раніше частково відмовилася від своїх свідчень і заявила суду, що Гриб і Єршова не обговорювали плани теракту.

Читайте також: Суд не переніс засідання через погане самопочуття Павла Гриба - батько

Гриб переконаний у тому, що в червні - серпні 2017 року від імені Тетяни Єршової з ним спілкувалися російські силовики. "Мене вирішили виманити <...>. З акаунта Єршової написали, що співробітники ФСБ дозволять їй виїхати за кордон після зустрічі зі мною в Гомелі, від її імені вимагали мої фото. Це була оперативна легенда, як пізніше я зрозумів. Я переконаний, що справжня Єршова не була на зустрічі в Гомелі і в суді. Все це робилося (силовиками), щоб розправитися зі мною, позбавивши волі й медичної допомоги в СІЗО", - заявив підсудний.

"Провину не визнавав і не визнаю ніколи!" - резюмував Гриб.

На засіданні 18 січня були присутні два представники ЗМІ, включаючи кореспондента "Кавказского Узла", мати Павла Гриба, представник генерального консульства України в Ростові-на-Дону і один місцевий житель.

24-25 січня 2019 року відбудуться наступні судові засідання. Батько Павла Ігор Гриб напередодні зазначив, що син "дуже просить бути присутніми на них українських журналістів".

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соціальних мережах.

У вересні стало відомо, що він знаходиться в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому пред'явлено звинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-