Суд не переніс засідання через погане самопочуття Павла Гриба - батько

Суд не переніс засідання через погане самопочуття Павла Гриба - батько

Укрінформ
Суд відхилив заяву Павла Гриба про погане самопочуття і не переніс засідання.

Про це повідомив у Facebook батько утримуваного в російському СІЗО українця Ігор Гриб.

"Сьогодні, 18 січня в Ростові-на-Дону відбулось чергове судове засідання. Павло зробив заяву стосовно поганого самопочуття і попросив перенести засідання, але суд відхилив її, мотивуючи це довідкою із СІЗО", - написав батько.

За його словами, Павло повідомив про побиття при затриманні, про те, "як його душили викрадачі, як знущались та вибивали покази. Та реакція суду нульова".

"Вимога Європейського суду з прав людини провести додаткові фахові обстеження і надати про це матеріали до 02 січня 2019 року НЕ виконані", - наголошується у дописі.

Читайте також: Родини політв'язнів та військовополонених отримали понад 17 мільйонів держдопомоги

24-25 січня 2019 року відбудуться наступні судові засідання. Ігор Гриб зазначив, що син "дуже просить бути на них присутнім українських журналістів".

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

23 липня суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з’ясувалося, що обвинувачення грунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду у жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців тримання під вартою для Павла Гриба.

9 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру російському слідчому, який висунув незаконне обвинувачення Павлові Грибу.

За словами родичів хлопця, у Павла Гриба портальна гіпертензія — синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримувальні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-