Участь у конкурсі до антикорупційного суду припинили вісім кандидатів

Участь у конкурсі до антикорупційного суду припинили вісім кандидатів

Укрінформ
Перші вісім кандидатів, яких Громадська рада доброчесності визнала сумнівними, припинили участь у конкурсі на посади до Вищого антикорупційного суду.

Такий результат спільного засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Громадської ради міжнародних експертів, повідомив член Громадської ради доброчесності Роман Маселко на сторінці у Facebook.

«Закінчилось засідання Вищої кваліфікаційної комісії та Громадської ради міжнародних експертів. Два судді Майдану (Заєць і Голуб) і ті, хто допомагав таким суддям уникати відповідальності (Загородній та Штульман) визнані недоброчесними і вилітають з конкурсу до Антикорсуду. Загалом усі сумнівні кандидати (8), які були винесені сьогодні на засідання припинили участь у конкурсі», - написав Маселко.

Читайте також: Рада міжнародних експертів завершила відбір кандидатів в Антикорупційний суд

Раніше Громадська рада міжнародних експертів ініціювала розгляд 49 спірних кандидатур на посади суддів Вищого антикорупційного суду на спеціальному засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

На засіданні ВККСУ та ГРМЕ розглядалися перші вісім кандидатів, а саме: Оксана Голуб, Анатолій Квятковський, Анатолій Загородній, Ігор Штульман, Юрій Кулініч, Дмитро Тішко, Тарас Заєць та Євген Мартинов.

Наступні засідання ВККСУ та ГРМЕ проведуть 21,22,23,24 та 28 січня.

Перелік заветованих ГРМЕ кандидатів опубліковано на сайті ВККСУ.

Читайте також: Міжнародні експерти пропонують ветувати вже 47 кандидатів до Антикорупційного суду

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2018 року ВККСУ опублікувала список із 113 кандидатів до Вищого антикорупційного суду, які успішно склали іспити. Після цього до роботи взялася Громадська рада міжнародних експертів, яка має час до 26 січня для ветування сумнівних кандидатів.

Надалі мають відбутися спільні засідання Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, під час яких проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності.

Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, він не зможе претендувати на посаду судді.

На цьому робота ГРМЕ завершиться, і кваліфкомісія суддів на власний розсуд обере переможців конкурсу із решти кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-