Рада міжнародних експертів завершила відбір кандидатів в Антикорупційний суд

Рада міжнародних експертів завершила відбір кандидатів в Антикорупційний суд

Укрінформ
Громадська рада міжнародних експертів ініціювала розгляд 49 спірних кандидатур на посади суддів Вищого антикорупційного суду на спеціальному засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

Про це повідомляється на сайті ГРМЕ.

“Громадська рада міжнародних експертів рада повідомити про завершення процесу відбору кандидатів, питання відповідності яких критеріям, визначених частиною четвертою статті 8 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд», розглядатиметься на спеціальному спільному засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради міжнародних експертів. Громадська рада міжнародних експертів ініціювала розгляд 49 кандидатів”, - ідеться у повідомленні.

На сайті ВККСУ оприлюднено інформацію про призначені спеціальні спільні засідання комісії та ГРМЕ на 18,21,22,23,24 та 28 січня.

Також наводиться перелік заветованих ГРМЕ кандидатів.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2018 року ВККСУ опублікувала список із 113 кандидатів до Вищого антикорупційного суду, які успішно склали іспити. Після цього до роботи взялася Громадська рада міжнародних експертів, яка має час до 26 січня для ветування сумнівних кандидатів.

Читайте також: Суд скасував півмільярдну пеню Енергоатому за несвоєчасну сплату податків

Надалі мають відбутися спільні засідання Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, під час яких проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності.

Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, він не зможе претендувати на посаду судді.

На цьому робота ГРМЕ завершиться, і кваліфкомісія суддів на власний розсуд обере переможців конкурсу із решти кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-