Полонений командир катера

Полонений командир катера "Нікополь" Небилиця зустрічає 25-річчя під арештом

Укрінформ
Командир малого броньованого артилерійського катера ВМС України "Нікополь" Богдан Небилиця свій 25-ий день народження зустрічає під арештом в РФ.

Військовополоненого моряка привітав його адвокат Микола Полозов у групі "Захист військовополонених українських моряків" у Facebook.

"Сьогодні день народження у військовополоненого українського моряка Богдана Небилиці! Старшому лейтенанту ВМСУ Богдану Небилиці, командиру МБАК "Нікополь", виповнилося 25 років" - написав він.

Адвокат нагадав, що Небилиця у 2014 році був серед курсантів Нахімовського військово-морського училища в Севастополі, які співали гімн України, коли окупанти піднімали на плацу закладу російський прапор - "фактично під дулами автоматів російських військовослужбовців".

"Після потрапляння в полон в листопаді минулого року Богдан також проявляє твердість свого характеру. Оперативники ФСБ протягом усього часу перебування Небилиці в полоні намагаються чинити на Богдана психологічний тиск, схилити його до визнання провини і надання свідчень. Безуспішно", - закважив Полозов.

Він побажав українцеві сил, терпіння, мужності, витиримки та якнайшвидшого повернення додому.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Читайте також: МЗС закликає посилити тиск на РФ через судовий фарс над полоненими моряками

Після ухвалення підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків усіх їх перевезли в Москву.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-