Рідним вдалося поспілкуватися з військовополоненими моряками

Рідним вдалося поспілкуватися з військовополоненими моряками

Укрінформ
Військовополонені українські моряки отримали змогу поспілкуватись зі своїми рідними під час перерви у судовому засіданні.

Про це написала в Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Рідним вдалося поспілкуватися з моряками та підтримати хлопців особисто, коли суддя пішла у нарадчу кімнату", - написала вона.

Денісова повідомила, що вона взяла участь у засіданні суду, де розглядається справа однієї з груп моряків, серед яких - Денис Гриценко, Михайло Власюк, Андрій Драч та В’ячеслав Зінченко.

"Під час засідання адвокатами було наголошено, що відбулося порушення норм Женевської конвенції, зокрема, РФ не визнає наших моряків військовополоненими в порушення частини 4 статті 15 Конституції РФ. Командою захисників моряків заявлене клопотання на розгляд слідчого про продовження термінів тримання під вартою до Московського воєнного гарнізонного суду", - зазначила вона.

При цьому суд клопотання захисників відхилив, однак задовольнив клопотання слідства щодо проведення засідання у закритому режимі, посилаючись на таємницю слідства і "в рамках безпеки учасників процесу".

"А саме рішення суду буде оголошуватися тільки у резолютивній частині, без обґрунтування. На оголошення мають запросити всіх родичів. Моряки тримаються гідно. Я пишаюся ними! Це справжні герої! Зараз перерва. Чекаємо", - додала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Читайте також: Денісова: у справі військовополонених моряків уже все "вирішено"

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матроська тиша".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Тим часом ФСБ просить суд продовжити арешт полоненим українським морякам до 26 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-