Денісова: у справі військовополонених моряків уже все

Денісова: у справі військовополонених моряків уже все "вирішено"

Відео
Укрінформ
Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова вважає, що Лефортовський суд Москви у справі українських військовополонених моряків вже отримав відповідні вказівки і ухвалить вигідне для Путіна рішення.

Про це вона сказала журналістам поблизу Лефортовського районного суду Москви, відповідний відеозапис оприлюднив Офіс Омбудсмана України у Facebook.

"Я вважаю, що все вже "вирішено"...Вже всі вказівки отримані судом, який ухвалить таке рішення, яке потрібно Путіну для того, щоб мати докази, що наші військовополонені моряки звичайні злочинці, які порушили якісь кордони Російської Федерації. Але ми знаємо, що Крим - український, ніякі кордони вони не порушували, вони діяли згідно із своїми повноваженнями і військовими обов'язками", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 15 січня Денісова та частина членів команди захисту військовополонених моряків і їхні родичі прибули на засідання Лефортовського суду.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків. Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви. Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина". Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Фото: FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-