Дипломати Євросоюзу та США у московському суді вимагають звільнити українських моряків

Дипломати Євросоюзу та США у московському суді вимагають звільнити українських моряків

Укрінформ
Дипломати ряду країн-членів ЄС та США, які прибули до Москви на судове засідання щодо продовження запобіжного заходу для захоплених українських моряків, вимагають негайно їх звільнити.

Про це повідомив міністр МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс у Twitter.

"Латвійські дипломати та їх колеги з ЄС, США, Великої Британії, країн Балтії, Польщі, Чехії, Швеції та Данії приїхали на судове засідання в Москву, де розглядається справа (про продовження запобіжного заходу – ред.) незаконно захоплених українських моряків. Ми висловлюємо їм нашу солідарність та вимагаємо негайно їх звільнити", - написав він.

Як повідомлялося, вранці 15 січня Лефортовський суд Москви постановив провести у закритому режимі засідання щодо продовження арешту українським морякам і співробітникам СБУ, які були захоплені в Керченській протоці.

Читайте також: Суд у РФ щодо арешту українських полонених моряків відбувається у закритому режимі

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь і 24 моряки.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Між тим ФСБ просить суд продовжити арешт українським полоненим морякам до 26 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-