ФСБ просить закрити засідання щодо продовження арешту українським морякам

ФСБ просить закрити засідання щодо продовження арешту українським морякам

Укрінформ
Російська ФСБ просить Лефортовський суд Москви закрити для слухачів і ЗМІ судове засідання щодо продовження строку арешту військовополоненим українським морякам, а також не розголошувати підсумки засідання без узгодження зі слідчим.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на адвоката одного з моряків Сергія Бадамшина.

"ФСБ звернулася в суд з позапроцесуальним зверненням з вимогою провести засідання в закритому режимі щодо продовження запобіжного заходу, посилаючись при цьому на таємницю попереднього слідства. Також вони просять не розголошувати результати без узгодження зі слідчим", - сказав Бадамшин.

Адвокат підкреслив, що захист українських моряків вважає це грубим порушенням принципу гласності правосуддя.

Читайте також: Денісова приїхала в Москву

Сьогодні уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прибула до Москви з метою участі в судовому засіданні, на якому буде розглядатися клопотання російських прокурорів про продовження запобіжного заходу українським військовополоненим морякам.

Як відомо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових корабля, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-