ВРП звільнила двох суддів

ВРП звільнила двох суддів

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила з посад двох суддів за вчинення ними істотного дисциплінарного проступку.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, суддю Приморського районного суду міста Одеси Андрія Тарасова звільнено з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

У ВРП інформують, що за результатами розгляду дисциплінарної справи Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що суддя Тарасов “грубо порушив обов’язки судді та допустив істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків”.

Зокрема, встановлено порушення правил щодо юрисдикції або складу суду, сплати судового збору, забезпечення позову тощо, зазначають у ВРП.

Читайте також: Вища рада правосуддя вирішила звільнити суддю із Севастополя

Окрім того, ВРП звільнила з посади суддю Києво-Святошинського районного суду Київської області Дмитра Усатова за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Зазначається, що суддя Усатов допустив порушення, “які свідчать, що суддею необ’єктивно та несправедливо, всупереч присязі судді, здійснено правосуддя”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-