Інтереси Нафтогазу у позові проти РФ представляє компанія Covington&Burling LLP

Інтереси Нафтогазу у позові проти РФ представляє компанія Covington&Burling LLP

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» закуповує послуги юридичних радників за переговорною процедурою для супроводження судових процесів проти Російської Федерації у 2019 році.

Про це повідомляє Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

"У травні 2018 року в Гаазі завершилися усні слухання з питань юрисдикції та відповідальності у цій арбітражній справі. Питання збитків буде розглянуто та вирішено Трибуналом на другій стадії розгляду справи, після винесення рішення щодо юрисдикції та відповідальності. Очікується, що Трибунал винесе перше рішення у справі у першому кварталі 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Інтереси Нафтогазу у позові проти РФ щодо відшкодування збитків, завданих незаконною експропріацією активів групи в АР Крим, представляє міжнародна юридична компанія Covington&Burling LLP. Очікувана вартість закупівлі послуг Covington&Burling LLP на 2019 рік становить 5,9 млн дол. США.

У жовтні 2016 року 7 компаній групи Нафтогаз ініціювали арбітражне провадження проти Російської Федерації щодо відшкодувати збитків, завданих незаконною експропріацією РФ активів групи в Криму. Це арбітражне провадження було ініційоване компаніями групи на підставі угоди між КМУ та урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій. Збитки групи Нафтогаз внаслідок окупації Криму та подальшої експропріації активів на даний час оцінюються експертами у суму більше 5 млрд дол. США.

Інформацію щодо наміру укласти договір за результатами застосування переговорної процедури закупівлі можна подивитись за посиланням: prozorro.gov.ua.

Компанія Covington&Burling LLP у 2015-2018 роках виступала юридичним радником Нафтогазу. Компанія має значний позитивний досвід захисту інтересів клієнтів у процесах проти РФ, російських державних підприємств та російських чиновників.

Читайте також: Коболєв назвав умови перегляду другого транзитного позову до Газпрому

У зв’язку з окупацією Криму Росією українськими компаніями вже подано 7 позовів з питань захисту інвестицій проти РФ. Свої позови подали: ПАТ «Укрнафта», АТ «Ощадбанк», Ігор Коломойський та ТОВ «Аеропорт «Бельбек», Приватбанк, ТОВ «Лугзор», компанія Стабіл, ТОВ «Еверест».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-