Денісова в Одесі зустрінеться з родичами військовополонених моряків

Денісова в Одесі зустрінеться з родичами військовополонених моряків

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова зустрінеться в Одесі з родичами військовополонених українських моряків.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Відлітаю до Одеси, щоб поспілкуватися з родичами військовополонених українських моряків. Хочу почути рідних, розповісти про вже виконану роботу, та дізнатися, які зусилля на їхню думку ще потрібно скоординувати, щоб прискорити процес повернення наших хлопців додому", - написала омбудсмен.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Читайте також: Денісова знову попросила омбудсмена РФ терміново забезпечити Аметова меддопомогою

Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії щодо порушення прав затриманих українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-