Єльченко пояснив, чому Україна має взяти участь у миротворчій місії ООН у Малі

Єльченко пояснив, чому Україна має взяти участь у миротворчій місії ООН у Малі

Укрінформ
Попри агресію РФ Україна виконуватиме зобов’язання перед ООН з підтримання миру й безпеки у світі. Участь у миротворчих операціях дає досвід українським силовикам, приносить кошти до держбюджету.

Про це Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Незважаючи на триваючу російську агресію на сході, Україна як одна з держав-засновниць ООН не відмовляється від своїх зобов’язань в рамках підтримання міжнародного миру і безпеки. Досвід, який отримують українські військові і поліцейські в складі міжнародних операцій, є корисним як для їхнього професійного зростання, так і для подальшої служби на благо захисту України від зовнішнього агресора”, - пояснив він.

Дипломат розповів, що за час незалежності в операціях ООН з підтримання миру взяли участь понад 40 тис. українських військовослужбовців та поліцейських. За його словами, нині 306 українців беруть участь у п’яти таких операціях: у Демократичній Республіці Конго, на Кіпрі, в регіоні Аб’єй на кордоні між Суданом та Південним Суданом, у Косово, а також у Південному Судані.

“Указ Президента України відкриває можливість розширення географії миротворчої діяльності України. Що стосується безпосередньо Малі, то Україна, відповідно до указу, направить до складу Місії ООН національний персонал до 20 осіб з числа ЗСУ і вивчатиме можливості щодо ширшої участі в цій місії у майбутньому”, - запевнив він.

Єльченко також пояснив, що Секретаріат ООН на постійній основі звертається до Української держави з пропозицією взяти участь у ключових польових місіях “враховуючи високий професіоналізм та відданість справі українських військових”. Крім того, участь в операціях ООН з підтримки міжнародного миру і безпеки також приносить додаткове фінансування державному бюджету України.

“Участь нашої держави в миротворчій діяльності також сприяє надходженню від Секретаріату ООН додаткових коштів у державний бюджет”, - зазначив Єльченко.

Читайте також: Порошенко схвалив відправлення 20 військових до місії ООН у Малі

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня Президент України Петро Порошенко підписав указ “Про направлення національного персоналу для участі України в Багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі” № 6/2019, яким постановив направити для участі у ній до 20 осіб з числа Збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-