Інтер не транслював різдвяне богослужіння у Софії Київській

Інтер не транслював різдвяне богослужіння у Софії Київській

Укрінформ
Переважна більшість загальнонаціональних телеканалів транслюють у прямому ефірі 7 січня різдвяне богослужіння Православної церкви України у Софії Київській за участі керівництва держави.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, святкову літургію можна бачити на Суспільному, Прямому, 5 каналі.

Водночас, телеканал Newsone одночасно транслює служіння у Софії Київській, Києво-Печерській лаврі та зі львівських храмів.

Окрім того, пряму трансляцію з Києво-Печерської лаври вів телеканал Інтер, де службу проводить очільник колишньої УПЦ Московського патріархату Онуфрій.

Читайте також: Різдвяна літургія у Софії Київській: представлення Томосу

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, найбільша кількість вірян - на службі ПЦУ у Софії Київській, тисячі людей також слухають трансляцію з храму на Софійській площі. На площі панує піднесена атмосфера.

Перед початком святкової літургії Президент Петро Порошенко разом з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм урочисто внесли до храму Томос про автокефалію. Після цього Томос було встановлено і закріплено на почесному місці.

Після літургії Томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00, вхід вільний.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-