Джапарова розповіла, як Україна бореться за інформаційний простір в ОРДЛО та Криму

Джапарова розповіла, як Україна бореться за інформаційний простір в ОРДЛО та Криму

Укрінформ
Спілкування з окупованими територіями, спеціалізовані газети та журнали, комунікаційні кампанії й розбудова телевеж – так Україна бореться за інформаційний простір в ОРДЛО та Криму.

Про це в ефірі 5 каналу розповіла перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"За ці кілька років ми спромоглися (це те, що вперше; це безпрецедентні речі!) запустити чотири вежі – Карачун, Чонгар (Херсонська область), Бахмутівка (Луганська обасть), Гірник. У планах на цей рік – збільшити висоту кількох веж у Попасному та Широкому і в Каланчаку (Херсонська область). На цих вежах так само прорахувати частоти і запустити радіоефір (fm), середні хвилі, цифрове мовлення і, в принципі, аналогове мовлення на окупованій території ми теж не відключали", - сказала Джапарова.

Крім того, урядовці проводять спеціальні комунікаційні кампанії, що стосуються окупованих територій.

"Дуже важливим треком є контент. По Криму, наприклад, у нас є кілька ключових дат, комунікаційних кампаній, мета яких – привернути світову увагу на те, що відбувається в Криму; консолідувати позицію українців", – зазначила перший заступник міністра.

Джапарова також наголосила на важливості ще одного моменту - спілкування з окупованими територіями.

Читайте також: Над Стратегією реінтеграції Криму працювали понад 50 експертів - Джапарова

"Для того, щоб мати контакт і через переселенців, і через КПВВ, на сході країни ми друкуємо газету "Донбас Інформ". Приблизно 250 тис. примірників щодва тижні. Це газета, яка, фактично, збирає всю інформацію з точки зору послуг, які можуть отримати мешканці окупованих територій; кампаній, які ми проводимо; новини. По Криму в нас теж є журнал, який ми системно випускаємо, – "Крим Інформ", але його головний читач – це дипломатичний корпус", – поінформувала Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-