У Нацраді заявляють, що проти них готують провокації

У Нацраді заявляють, що проти них готують провокації

Укрінформ
Готується чергова спроба тиску на членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це заявив член Національної ради Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

“Як мені стало відомо, один з українських телеканалів замовив певному українському інформаційному агентству низку провокацій та збір інформації про членів Національної ради та їхні родини... На підставі зібраної інформації телеканалом-замовником будуть створені і оприлюднені сюжети з "компрометуючими матеріалами". Метою замовлення є примус членів Національної ради відмовитися від моніторингу телерадіоінформаційного простору на предмет розпалювання ворожнечі, заперечення територіальної цілісності України і поширення фейків під час поточного передвиборчого процесу виборів Президента України”, - написав Костинський, не назвавши цей телеканал та інформагентство.

Читайте також: Мовні квоти: радіостанції торік оштрафували на 1,7 мільйона

Водночас він уточнив, що “ця команда” раніше співпрацювала з екс-президентом Віктором Януковичем та Віталієм Захарченком, який, перебуваючи на посаді міністра МВС, на початку 2014 року видав наказ про застосування вогнепальної зброї проти активістів Євромайдану.

“Відмінність нового замовлення, як очікую, полягає в найбільш цинічній формі провокацій і фейків, що готуються до оприлюднення. Тому прошу уважно слідкувати за розвитком подій”, - зазначив член Нацради.

Костинський також додав, що у Нацраді вже проходили через подібні форми тиску упродовж останніх чотирьох років роботи.

“Але жодного разу ініціаторам замовних кампаній, які використовували в цій роботі журналістів і підконтрольні медіа, не вдавалося змінити позицію членів Національної ради”, - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-