Катастрофа МН17: Україна виділить гроші на судове переслідування винних

Катастрофа МН17: Україна виділить гроші на судове переслідування винних

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив проект міжурядового меморандуму щодо фінансування судового переслідування винних у катастрофі літака Boeing 777 рейсу МН17 компанії «Малайзійські авіалінії», що сталася 17 липня 2014 року на Донеччині.

Відповідне розпорядження від 27 грудня 2018 року № 1083-р оприлюднене на Урядовому порталі.

"Прийняттям розпорядження уряд укотре підтверджує свою відданість підтримці розслідування щодо осіб, підозрюваних у збитті "боїнга" MH17, з огляду на міжнародний характер трагедії та з метою встановлення шкоди, заподіяної всім жертвам трагедії, а також з метою зробити судовий процес якомога більш доступним для всіх близьких родичів жертв", - йдеться у поясненні до розпорядження.

Зазначається, що засновується Комітет фінансового нагляду, до складу якого будуть входити представники урядів Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України та урядів тих держав, громадяни яких постраждали у катастрофі і які здійснили фінансовий внесок у судовий розгляд.

Підписати меморандум з української сторони уповноважено посла України в Нідерландах Всеволода Ченцова.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди розглядають можливість звернутися до міжнародного суду щодо МН17, після того як переговори з Кремлем зайшли в глухий кут.

Читайте також: Нідерланди збираються судитися з Кремлем через МН17

Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" 9M38, запущеною із контрольованої проросійськими бойовиками території на сході України.

Крім того, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що "Бук", із якого збито літак, належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується у Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-