Епіфаній сказав, з якими представниками МП помісна церква вестиме діалог

Епіфаній сказав, з якими представниками МП помісна церква вестиме діалог

Укрінформ
Предстоятель помісної Православної церкви України митрополит Епіфаній намагатиметься будувати відносини з тими представниками Московського патріархату, які готові до об'єднання.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Цей діалог буде налагоджений тільки з тими, хто прагне до єднання. Бо якщо ієрарх не прагне до єднання, він бачить себе тільки у складі російської православної церкви, то ми ніколи з ним не знайдемо спільної мови. Ми будемо вести діалог з тими, які є українцями, які прагнуть єднання і які хочуть мати свою єдину помісну православну церкву. Серед них багато таких, і ми з ними будемо налагоджуватися відносини. Це з архієреями, з духовенством, з парафіями. Будемо залучати їх до єднання і творення нашої спільної майбутньої церковної історії", - сказав Епіфаній.

Читайте також: Надання ПЦУ патріаршого статусу поки не на часі - Епіфаній

Він розповів, що представники Київського патріархату ще у 2008 році намагалися створити комісію і розпочати процес об'єднання, але з боку Москви чинилися цьому перешкоди.

"Вони розуміли, що українці зможуть знайти між собою порозуміння, можуть об'єднатися і тому що ієрархи Московського патріархату в Україні взагалі не бажають вести будь-який діалог". Ми відкриті. Ми готові сідати за стіл переговорів, шукати спільну мову, але це з нашого боку тільки бажання. З їхнього боку ми не бачимо бажання. Ми тільки перетинаємося з ними на державних урочистих заходах, вітаємося, і на цьому всі наші відносини закінчуються", - сказав митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-