Надання ПЦУ патріаршого статусу поки не на часі - Епіфаній

Надання ПЦУ патріаршого статусу поки не на часі - Епіфаній

Укрінформ
Надання Православній церкві України патріаршого статусу наразі не на часі, але згодом це обов'язково станеться.

Таке переконання висловив предстоятель незалежної помісної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю телеканалу Прямий.

"Звичайно, що на першому етапі становлення нашої православної церкви ми будемо мати митрополичий статус. Це теж як певна умова, через яку пройшли усі інші православні церкви. Майже жодна з помісних церков одразу не отримала патріаршого статусу. Це зараз, можливо не на часі, але згодом, коли ми станемо великою сильною єдиною церквою в Україні, то це стане питання часу. А зараз ми повинні пройти цей етап становлення і визнання нашого автокефального статусу іншими помісними православними церквами", - сказав митрополит.

Він наголосив, що українська церква жодним чином у правах не обмежена.

"Що тут головне? Ми стаємо незалежною автокефальною помісною православною церквою. Ми отримуємо місце у диптиху почесних, останнє, 15 місце серед православних церков. Тобто, ім'я предстоятеля цієї незалежної церкви будуть поминати інші предстоятелі православних церков", - пояснив він.

Читайте також: Епіфаній просить вірян не реагувати на заклики до розпалювання ворожнечі

Як повідомлялося, 15 грудня в Києві у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому передадуть Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-