UATV відкрив свій перший корпункт за кордоном

UATV відкрив свій перший корпункт за кордоном

Укрінформ
Український телеканал іномовлення UATV відкрив у Варшаві свій перший кореспондентський пункт за кордоном.

Про це повідомляється на сайті UATV.

“Власний кореспондентський пункт UATV відкрив у Варшаві. Досвідчена знімальна група вже інформує глядачів телеканалу про найцікавіші події та життя українців у Польщі”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що робота нового корпункту, який створено у Варшаві спільно з українським інформаційним агентством “Укрінформ”, допоможе UATV повністю охопити територію Польщі, щоб оперативно повідомляти глядачам про новини сусідньої країни.

“Для нас це новий досвід, рік роботи та переговорів. Почати вирішили із Польщі – це наш близький сусід, близький за духом та традиціями, і діаспора українців у цій країні – чи не найбільша у світі. До того ж, там було легко знайти українських кореспондентів. UATV у Польщі представляє Юрій Банахевич – кореспондент “Укрінформу”, він уже багато років живе у Варшаві, та оператор Ігор Антонюк, який майже шість років працював у корпунктах найбільших українських телеканалів у Лондоні, Вашингтоні, Берліні та Варшаві”, - повідомила начальник відділу міжнародної інформації UATV Варвара Міранкова.

За її словами, корпункт UATV за кордоном працює за тими ж журналістськими стандартами, що й телеканал іномовлення UATV, маючи таку саму мету – говорити про Україну.

Читайте також: Біля лінії розмежування почали мовлення ще три українські радіостанції

“Ми дотримуємося свого курсу – розповідаємо про Україну світові, висвітлюємо життя нашої діаспори у Польщі, події та заходи, пов’язані з Україною, візити лідерів. Завдяки команді, яка працює в нашому корпункті, можемо відшукувати цікаві історії, які невідомі широкому загалу, але наші кореспонденти про них знають, оскільки вони вже не перший рік живуть у Польщі та мають багато знайомих. Їм легше тримати руку на пульсі, аніж журналістові, який приїздить до Варшави з Києва раз на рік у кількаденне відрядження”, – пояснила Міранкова.

Вона підкреслила, що UATV продовжує працювати над розширенням мережі власних корпунктів у світі, “тож уже зовсім скоро отримуватиме найсвіжіші новини ще з однієї європейської столиці”.

Фото: monk.com.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-