Біля лінії розмежування почали мовлення ще три українські радіостанції

Біля лінії розмежування почали мовлення ще три українські радіостанції

Укрінформ
У Донецькій області з телевежі у місті Гірник за 15 км від лінії розмежування розпочали мовлення ще три українські радіостанції, які розповсюджують сигнал у тому числі на непідконтрольну українській владі територію.

Про це 12 грудня повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

"З телевежі у Гірнику поблизу лінії розмежування розпочали мовлення ще три українські радіостанції... Висота новобудови складає 190 метрів, що дозволяє розповсюджувати сигнал в радіусі 90 км, у тому числі на непідконтрольну українській владі територію", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що нова ретрансляційна телерадіовежа, яка розташована у місті Гірник за 15 км від лінії розмежування, введена в експлуатацію від початку жовтня, а наразі розпочали мовлення ще три українські радіостанції - Радіо НВ, Голос Донбасу (НСТУ) і UA:Радіо Промінь (НСТУ).

Таким чином, з Гірника в напрямку лінії розмежування вже офіційно мовлять 6 українських FM-радіостанцій: Радіо НВ, Голос Донбасу (НСТУ), UA:Радіо Промінь (НСТУ). Армія ФМ, UA: Українське радіо, Країна ФМ.

Аналогове мовлення також здійснює 2 українських телеканали: UA: Донбас (НСТУ) та UATV. Незабаром відбудеться запуск ще 8 радіостанцій та 8 цифрових телеканалів, яким Національна рада за спрощеною процедурою видала дозволи на тимчасове мовлення.

"Завдяки Гірницькій телевежі остання біла пляма в Донецькій області поблизу Донецька планомірно наповнюється ефірним сигналом українського телерадіомовлення", - запевнили в ОДА.

Читайте також: Нацрада оголосила попередження NewsOne і "ПравдаТУТ Київ"

В ОДА додали, що, звісно, окупаційна влада намагається протидіяти розповсюдженню сигналу безпосередньо в Донецьку, але це не заважає поступово збільшувати кількість мовників на нових частотах і, таким чином, обходити глушіння. Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення готується конкурс на малопотужне місцеве цифрове радіомовлення. Ведеться робота щодо включення українських мовників на тимчасово окупованих територіях. А також триває реалізація проекту "Радіо громад", констатували в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-