Нацрада оголосила попередження NewsOne і

Нацрада оголосила попередження NewsOne і "ПравдаТУТ Київ"

Укрінформ
Телеканалам NewsOne і "ПравдаТУТ Київ" оголошено попередження за порушення правил мовлення у День пам'яті.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у четвер.

"Національна рада розглянула результати позапланових перевірок ТОВ "Новини 24 години", м. Київ (супутникове мовлення, логотип NewsOne) і ТОВ "Телерадіокомпанія "Академія", м. Вишневе Київської обл. (ефірне мовлення, логотип "Правда ТУТ Київ") і оголосила компаніям попередження через порушення правил мовлення у День пам’яті – 100 років з дня початку "червоного терору"", - зазначається в повідомленні.

У Нацраді нагадали, що 5 вересня, у День пам’яті з нагоди 100-річчя з дня початку "червоного терору", ТРК зобов’язані поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про День пам’яті, припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач, під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події, та оголосити о 12.00 хвилину мовчання.

Проте, за інформацією Нацради, під час проведення позапланових перевірок було з’ясовано, що у цей день інформація про День пам’яті в ефірі телеканалу NewsOne була відсутня у проміжку часу з 18:19 до 23:52, а в ефірі телеканалу "Правда ТУТ Київ" така інформація поширювалася тільки з 11:32.

У зв'язку з цим Нацрада оголосила цим телеканалам попередження.

Телеканал NewsOne вже втретє отримав попередження регулятора за недотримання правил мовлення в дні жалоби.

Читайте також: Телекомпанію з Кропивницького оштрафували за те, що “крутила” Раша-ТБ

Як повідомлялося, NewsOne уже мав попередження за порушення вимог законодавства у День пам’яті жертв Голокосту і за недотримання чинних вимог у дні трауру та пам’яті 21 і 27 жовтня, коли відзначалися 70-ті роковини з дня проведення радянськими карально-репресивними органами операції "Захід" – масової депортації населення Західної України до Сибіру і 80 років із часу масових розстрілів української інтелігенції в урочищі Сандармох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-