Мін’юст і ЦВК починають кампанію з інформування українців про виборчі права

Мін’юст і ЦВК починають кампанію з інформування українців про виборчі права

Укрінформ
Міністерство юстиції та Центральна виборча комісія розпочинають загальнонаціональну просвітницьку кампанію з інформування громадян про їх права на виборах “Я маю право обирати”.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“2019 рік є роком загальнонаціональних виборів — і президентських, і парламентських. Згідно з Конституцією одним із основних прав громадян є право обирати і бути обраними. Саме тому ми спільно з Центральною виборчою комісією прийняли рішення започаткувати у рамках загальнонаціонального проекту “Я маю право” велику просвітницьку кампанію “Я маю право обирати”, - сказав він.

За його словами, проект реалізовуватиметься через центри безоплатної правової допомоги Міністерства юстиції, органи місцевого самоврядування та органи державної влади на місцях, а також до цього процесу долучаться і громадські організації.

Міністр зауважив, що інформаційна кампанія здебільшого стосуватиметься виборців, які досягли 18-річного віку і вперше братимуть участь у виборах, внутрішньо переміщених осіб, а також громадян, які проживають не за місцем реєстрації.

“Українці отримають від цієї кампанії знання, яким чином реалізувати своє право на вибір, захистити своє право на вибір й усвідомлено прийняти рішення й обрати загальнонаціональні інституції”, - підкреслив Петренко.

Він також пояснив, що відповідна інформація поширюватиметься через соціальні мережі, центри безоплатної правової допомоги в різних регіонах країни та через просвітницькі заходи серед молоді та переселенців.

У свою чергу Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук запевнила у повній підтримці кампанії з боку ЦВК та наголосила на важливості підняття рівня довіри до виборів і, як наслідок, до обраної влади.

“Проінформований, сумлінний, обміркований вибір — це є дуже важливою запорукою чесності виборів”, - зазначила вона.

Читайте також: Вибори в деяких ОТГ перепризначать після завершення воєнного стану - ЦВК

Як відомо, Верховна Рада 26 листопада призначила чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019 року.

Крім того, згідно з вимогами законодавства , чергові вибори парламенту мають відбутися наприкінці жовтня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-