Росія приховує дані про стан здоров'я полонених моряків — ВМС

Росія приховує дані про стан здоров'я полонених моряків — ВМС

Укрінформ
Командування Військово-морських сил ЗСУ не має достовірної інформації про стан здоров’я поранених українських військових моряків, захоплених у полон Російською Федерацією в районі Керченської протоки.

Про це повідомляє прес-центр Командування ВМС Збройних сил України.

“У Командуванні Військово-морських сил ЗС України до цього часу немає достовірної інформації про стан здоров’я поранених українських військових моряків, захоплених у полон Російською Федерацією в районі Керченської протоки. Так звані “медичні довідки”, що надходять до органу військового управління від країни-агресора, оформлені неналежним чином, не мають ні дати, ні реєстраційного номеру, тому не можуть вважатися офіційними документами. Діагноз поранених взагалі не зазначається, очевидно має місце намагання затягнути час, щоб приховати докази”, - йдеться в повідомленні.

Поінформовано, що незалежних лікарів до захисників України не допускають, тому неможливо визначити реальний стан здоров'я військовополонених. Крім того, йдеться в повідомленні, продовжуються нахабні дії представників Російської Федерації щодо захоплених військовослужбовців Військово-морських Сил ЗС України. Зокрема, надіслані волонтерами костюми, які дві доби виготовлялися для кожного військового моряка, було значно пошкоджено.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після так званого "суду" в Криму, який обрав їм 60 діб арешту, українських моряків було перевезено в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матроська тиша", інших (21 особа) тримають в СІЗО "Лефортово".

Читайте також: Вже десятий український моряк оголосив себе військовополоненим

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року розпочалося досудове слідство. До його початку повністю вирішено питання забезпечення українських військових моряків кваліфікованим правовим захистом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-