Епіфаній запевнив, що захоплення храмів РПЦ в Україні не буде

Епіфаній запевнив, що захоплення храмів РПЦ в Україні не буде

Укрінформ
Жодного захоплення храмів представників РПЦ в Україні з боку Єдиної православної церкви України не буде.

На цьому наголосив митрополит Київський і всієї України Епіфаній, виступаючи у програмі "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніякого захоплення храмів Московського патріархату з боку Єдиної церкви України не буде. Ті парафії, які проявлять бажання, добровільно захочуть стати частиною Єдиної української церкви, вони повинні бути прийняті, але без насилля і без якихось дій, які будуть провокувати у суспільстві нестабільність", - заявив Епіфаній.

На його переконання, об'єднання церков має пройти мирно і спокійно, і священослужителям РПЦ потрібно пояснювати і показувати, чому їм варто перейти, і в жодному разі не проявляти насилля. "Бо якщо ми проявлятимемо насилля, то в майбутньому ми пожинатимемо недобрі плоди цієї діяльності", - зазначив він

Епіфаній переконаний, що тільки любов і повага можуть бути основою об'єднання церков.

Читайте також: Епіфаній вважає Томос другим Хрещенням України

Митрополит також зауважив, що уже є багато парафій РПЦ, які б хотіли перейти до Єдиної православної церкви. І навіть у кожній парафії є частина парафіян, які готові вже переходити, але, на жаль, зауважив він, наразі немає виробленого досконалого механізму, який би дозволив робити це правильно.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили Єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут та обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-