Епіфаній вважає Томос другим Хрещенням України

Епіфаній вважає Томос другим Хрещенням України

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає Томос другим Хрещенням України.

Про це він заявив у понеділок в програмі "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо перше Хрещення ми отримали за часів Святого Володимира, то Томос - це друге Хрещення України, бо ми отримуємо свою незалежну українську церкву", - сказав митрополит.

Епіфаній також розповів, що на посту митрополита Київського і всієї України планує запровадити чимало реформ, однак поступово і розумно, аби це не призвело до розколу.

"Звичайно, ми повинні реформуватися, якщо ми хочемо в подальшому розвиватися, застосовувати сучасні технології іта працювати з молоддю. Звісно, про якісь такі рішучі реформи наразі не йдеться, щоб не допустити розколу у церкві. Але втілювати реформи треба, поступово, мудро і тверезо", - зазначив він.

Митрополит також розповів, що вперше зустрівся зі Вселенським Патріархом Варфоломієм понад 10 років тому, ще коли не прийняв навіть постригу. Але зустріч була надзвичайно теплою і щирою. За словами Епіфанія, коли він звернувся тоді до Вселенського патріарха грецькою мовою, той був приємно вражений і сказав, що Епіфаній має багато зробити для України.

Читайте також: Епіфаній обіцяє зробити все, аби підняти Українську церкву на високий рівень

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили Єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут та обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Передача Томосу митрополиту Київському і всієї України відбудеться у Стамбулі 6 січня після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-