Геращенко розповіла, хто займається звільненням заручників у ТКГ

Геращенко розповіла, хто займається звільненням заручників у ТКГ

Укрінформ
Питаннями звільнення заручників у гуманітарній підгрупі у перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську займаються керівник Об'єднаного центру СБУ з питань звільнення заручників і політв'язнів Юрій Качанов та експерт МінТОТ Сергій Загородний.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час прес-конференції "Надання адвокатської допомоги українським військовополоненим морякам" в Укрінформі у відповідь на запитання кореспондента агентства.

"Я можу підтвердити, що представник, про якого ви запитуєте (Віктор Медведчук - ред.), з весни не брав участь у Мінських перемовинах. Службу безпеки України зараз у гуманітарній підгрупі представляє керівник Об'єднаного центру СБУ з питань звільнення заручників і політв'язнів Юрій Качанов, а також до мінської гуманітарної групи доєднався представник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Сергій Загородний. Разом вони працюють у гуманітарній підгрупі в Мінську, і, власне, 19 грудня саме в такому складі українська сторона буде представлена на гуманітарній підгрупі в Мінську", - сказала Геращенко.

Читайте також: Підтримка кримчанами полонених моряків свідчить, що опір окупації РФ є — Джапарова

Вона додала, що під час засідання 19 грудня Україна вкотре спробує звільнити 19 українських заручників в обмін на помилування 66 сепаратистів та обміняти 23 росіян, які відбувають покарання в українських тюрмах і колоніях, на 23 незаконно утримуваних у РФ українських політв'язнів.

За словами Геращенко, українська сторона на кожній зустрічі в Мінську порушує питання зниклих безвісти і наполягає на створенні тристороннього механізму їх розшуку за участю України, Росії, Міжнародного Комітету Червоного Хреста із запрошенням представників ОРДЛО.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко на прес-конференції 16 грудня заявив, що лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук вже близько півроку не бере участь у перемовинах Тристоронньої контактної групи щодо звільнення українських заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-