Українське консульство перерахувало кошти кожному полоненому моряку

Українське консульство перерахувало кошти кожному полоненому моряку

Укрінформ
Кожному українському моряку, який перебуває у російському полоні, консульство України у Москві перерахувало суму, що дорівнює 70 доларам США.

Про це на прес-конференції в Укрінформі «Надання адвокатської допомоги українським морякам, які були захоплені у військовий полон внаслідок збройної агресії РФ проти України 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки» повідомив керівник групи адвокатів, які захищають полонених українських моряків, Микола Полозов.

“Консули України (консульство у Москві) перерахували на рахунок кожного моряка суму в рублях, еквівалентну 70 доларам США. Цього на перший час їм має вистачати. Консули змогли побачити моряків раніше за адвокатів, бо вони заходять по іншому порядку, що узгоджується з МЗС Росії. Він не має нічого спільного з тим, як заходять адвокати.

Полозов підкреслив, що спілкування з консулами є неконфіденційним.

“Усе, що не для “вух” ФСБ, консули не могли передати морякам”, - наголосив Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року внаслідок збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові судна, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування в Криму українських моряків було перевезено до Москви: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту - 21 особу, утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна та світова спільнота визнали захоплених моряків військовополоненими, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які начебто порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року розпочалось досудове слідство. До його початку повністю вирішене питання забезпечення українських військових моряків кваліфікованим правовим захистом.

Читайте також: Українських полонених моряків захищають 34 адвокати

Список військовополонених українських моряків: Андрій Артеменко, Віктор Безпальченко, Юрій Без'язичний, Юрій Будзило, Володимир Варимез, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Денис Гриценко, Андрій Драч, Андрій Ейдер, В'ячеслав Зінченко, Владислав Костишин, Володимир Лісовий, Олег Мельничук, Роман Мокряк, Богдан Небилиця, Андрій Оприско, Сергій Попов, Євген Семидоцький, Василь Сорока, Володимир Терещенко, Сергій Цибізов, Сергій Чуліба, Андрій Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-