Тисячолітній шлях України до духовної свободи увінчався перемогою - Кубів

Тисячолітній шлях України до духовної свободи увінчався перемогою - Кубів

Укрінформ
Україна сьогодні увінчала перемогою шлях тривалістю у 1030 років до духовної свободи.

Про це у Facebook написав перший віце-прем'єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, коментуючи рішення Об'єднавчого собору про обрання предстоятелем Української помісної церкви митрополита Епіфанія.

"Вітаю Україну з обранням голови Української помісної церкви митрополита Епіфанія. У цей історичний день 15 грудня 2018 року разом з Петром Порошенком Україна увінчала перемогою довгий шлях тривалістю у 1030 років до власної державності і свободи. Цього разу- свободи духовної, без якої вся інша свобода не може бути довершеною", - наголосив він.

Читайте також: Глава УПЦ Московського патріархату Онуфрій втратив титул - Зоря

За словами Кубіва, це стало "підтвердженням історичної мудрості українського народу та кроком до звільнення від російської окупації".

Він додав, що взаємодія та єдність цього дня стане ще одним взірцем для усіх, хто розуміє важливість єднання для миру та добробуту України.

Читайте також: Українська незалежна держава і церква будуть усупереч Росії - Парубій

Як повідомлялося, 15 грудня на Об'єднавчому соборі духовенство обрало предстоятелем автокефальної православної церкви в Україні митрополита Епіфанія, який і отримає Томос для неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-