Українська незалежна держава і церква будуть усупереч Росії - Парубій

Українська незалежна держава і церква будуть усупереч Росії - Парубій

Укрінформ
Попри усі намагання Росії знищити Україну, наша держава буде незалежною і матиме своє церкву.

Так сказав у своїй промові на Софійській площі, вітаючи створення єдиної помісної церкви, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми твердо проголошуємо, що Українська держава буде і Українська церква буде! Російська імперія, у неї є різні назви - царська Росія, Радянський Союз, Російська Федерація, але там той самий імперський дух, який хоче знищити Українську державу і хоче знищити українську душу. Від самого світанку відновлення української державності ми мріяли про відновлення нашої церкви, про створення помісної автокефальної церкви. І сьогодні настав цей великий історичний день”, - сказав Парубій.

Читайте також: Вселенський Патріархат оголосив дату передачі Томоса Україні

Він нагадав про те, як сто років тому в січні Собор не зміг закінчитися, бо окупаційні російські війська увійшли в Київ і не дали тоді проголосити українську церкву.

“Сто років тому ми не змогли здобути своєї церкви, сто років тому ми не змогли втримати своєї держави. Чому? Бо не було тоді єдності достатньої з-поміж української політичної еліти, не було достатньо розуміння того, хто є ворог і яка небезпека йде від нього. Сто років минуло - і ми змогли переосмислити, змогли сказати, що ми більше не будемо програвати. І не маємо права програвати перед тими, хто був до нас і хто буде після нас”, - додав він.

Читайте також: Варфоломій благословив новообраного предстоятеля помісної української церкви

Як повідомлялося, у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор помісної Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос, ним став митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-