Українці на Софійській площі заспівали Гімн

Українці на Софійській площі заспівали Гімн

Укрінформ
Тисячі людей, які зібрались у суботу на площі перед собором Святої Софії у Києві, де має відбутися Об’єднавчий собор Української православної церкви, разом заспівали гімн України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, серед присутніх - багато і молодих, і літніх людей, також є діти, які прийшли разом із батьками. Учасники зібрання прийшли продемонструвати підтримку автокефалії.

Зі сцени, встановленої на площі, до моменту оголошення результатів Собору до присутніх звертаються і будуть увесь день звертатися визнані моральні авторитети, зокрема громадські діячі, актори, співаки, поети, письменники, лікарі, юристи, вчені, вчителі. Планується, що у своєрідному марафоні візьмуть участь Тарас Петриненко, Юрій Щербак, Дмитро Павличко, Ганна Липківська (правнучка митрополита Василя Липківського), Сергій Жадан, Фома, Мирослав Гай, Марія Бурмака, Роман Семисал, Оксана Забужко, сестри Тельнюк, гурти «Хорея козацька» і «Рутенія», Діля. Зі співвітчизниками вже поспілкувалися віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, міністр культури Євген Нищук, відома співачка та політик Оксана Білозір та інші діячі.

Читайте також: У зв'язку з проведенням Об'єднавчого собору можливі провокації - МВС

Очікується, що з промовою на Соборі виступить Президент Петро Порошенко. Як повідомлялося, 15 грудня у Софії Київській відбудеться Об'єднавчий собор з обрання предстоятеля автокефальної Православної церкви в Україні, який і отримає Томос для неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-