Командир буксира

Командир буксира "Яни Капу" відмовився давати свідчення в РФ

Укрінформ
Командир українського буксира "Яни Капу" Олег Мельничук відмовився давати свідчення російському слідству і оголосив, що є військовополоненим.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат українця Едем Семедляєв.

"Сьогодні пройшли слідчі заходи щодо капітана буксира "Яни Капу" Олега Мельничука. У своїх свідченнях він зазначив, що відповідно до Женевської конвенції є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає будь-яких свідчень", - написав Семедляєв.

Як зазначив адвокат, ФСБ намагається приховати інформацію про хід досудового слідства щодо українських моряків, вимагаючи від адвокатів підписати підписку про нерозголошення даних.

"Слідчі СУ ФСБ хочуть закрити рота адвокатам, тому після слова "здрастуйте", поставити вимогу підписати підписку про нерозголошення даних попереднього слідства. На що я відповів, що не можу підписати настільки «серйозний» документ, тому що мені не ясно, які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу, після чого знайшов двох «студентів-понятих», які погодилися підписати", - повідомив Семедляєв.

Він додав, що Мельничук "в міру своїх сил підтримує свою команду і просив подякувати всім, хто допомагає українським морякам".

Читайте також: На Майдані відбудеться міжнародна акція “Пам’ятай про тих, хто в полоні“

Як повідомляв Укрінформ, командир захопленого Російською Федерацією катера «Бердянськ» Роман Мокряк відмовився давати російській владі свідчення, поки екіпаж його судна не буде звільнено.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, на борту яких було 24 людини.

26 листопада в зв'язку з агресією Росії Верховна Рада України прийняла закон, яким затвердила указ Президента України про введення в 10 областях воєнного стану строком на 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-