На Майдані відбудеться міжнародна акція “Пам’ятай про тих, хто в полоні“

На Майдані відбудеться міжнародна акція “Пам’ятай про тих, хто в полоні“

Укрінформ
На Майдані Незалежності 17 грудня відбудеться громадська акція на підтримку полонених у Росії українських моряків "Пам’ятай про тих, хто в полоні".

Про це повідомляє міністр у справах ветеранів Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

"17 грудня на Майдані відбудеться громадська акція “Пам’ятай про тих, хто в полоні", — написала вона.

За словами Фріз, акція покликана підтримати українських військовополонених моряків, які злочинним піратським чином з порушенням Женевської конвенції та міжнародного права були захоплені Росією, та всіх інших бранців Кремля, незаконно ув’язнених в російських тюрмах та на окупованих територіях України. Учасникам акції також пропонується написати листа або листівку із новорічним привітанням українським морякам та іншим в’язням. Скриньки для збору листів та листівок будуть розташовані на Майдані. На акцію запрошені посли і дипломати країн-членів НАТО та міжнародних організацій. Очікується, що з промовами виступатимуть народні депутати, урядовці та громадські активісти, ветерани, представники Меджлісу кримськотатарського народу, рідні українських військовополонених і заручників.

Акція розпочнеться о 19:00.

За інформацією Фріз, у 2019 році акція продовжиться в різних регіонах України та інших країнах світу.

Міністр також оприлюднила список полонених моряків.

Читайте також: Намісник Почаївської лаври просить Онуфрія допомогти визволити з РФ моряків

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в Керченській протоці обстріляли і захопили три українські кораблі — буксир «Яни Капу» і два катери — «Бердянськ» і «Нікополь», — що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували та вивезли до Москви. Наразі вони перебувають у СІЗО, зокрема й троє поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-