З окупованого Донецька на територію України передали ще 13 засуджених

З окупованого Донецька на територію України передали ще 13 засуджених

Укрінформ
З окупованого Донецька для відбування терміну покарання на підконтрольних Україні територіях переміщено ще 13 осіб, засуджених до 2014 року.

Про це повідомляє перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

"Згідно з домовленостями, досягнутими раніше на гуманітарній підгрупі в Мінську, сьогодні на підконтрольну українському уряду територію було переміщено з окупованого Донецька 13 осіб, засуджених українськими судами до початку війни, до 2014 року. Ці особи хочуть відбувати покарання в українських тюрмах", - написала вона.

Загалом, за словами Геращенко, близько 1000 засуджених до початку російської агресії осіб, які перебувають у тюрмах на окупованому Донбасі, неодноразово зверталися до офісу омбудмена Людмили Денісової та представників мінської групи з проханням забрати їх.

"Так, ці люди здійснили тяжкі злочини, але ми, як правова держава, маємо дбати і про захист їх прав, тим більше маємо факти жорстокого поводження і використання засуджених як робочої сили. Ми готові забрати всіх, хто хоче відбувати покарання на підконтрольних владі територіях", - наголосила перший віце-спікер.

Читайте також: До Старобільського СІЗО привезли 42 ув'язнених із Луганська

Вона повідомила, що переміщення відбулося за участю Уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової, представників її офісу, пенітенціарної служби та представників СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, з окупованого Луганська для відбування терміну покарання на підконтрольних Україні територіях 12 грудня було переміщено 42 осіб, засуджених до 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-