До Старобільського СІЗО привезли 42 ув'язнених із Луганська

До Старобільського СІЗО привезли 42 ув'язнених із Луганська

Укрінформ
Переміщені з Луганська для відбування покарання на підконтрольних Україні територіях 42 засуджених нині перебувають на території Старобільського слідчого ізолятора.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

“Вперше за останні чотири роки завдяки спільним зусиллям офісу омбудсмена та першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко з території так званої «ЛНР» на підконтрольну українській владі територію повернено перші 42 особи, серед яких - три жінки. Ми вдячні Людмилі Денісовій та Ірині Геращенко, яким вдалося таки переконати представників терористичних угруповань повернути наших громадян. Усі вони зараз перебувають на території Старобільського слідчого ізолятору”, - написав Чернишов.

Читайте також: Україна готова забрати з окупованих територій усіх своїх в'язнів - Денісова

Він також зазначив, що після процесу ідентифікації засуджені українськими судами особи будуть етаповані до установ виконання покарань відповідно до режиму утримання та їхніх соціальних зв`язків.

“Попереду ще чимало роботи, адже, на жаль, у заручниках «ЛНР» та «ДНР» залишаються ще тисячі українців. Усі вони потребують нашої підтримки: і не лише ті, хто продовжує відбувати покарання, - уже звільнені особи за тамтешніми «законами», на жаль, й досі не мають правового статусу, що порушує їхні конституційні права”, - наголосив заступник міністра юстиції.

Як повідомлялось, 12 грудня з окупованого Луганська було переміщено 42 особи, засуджені до 2014 року, для відбування терміну покарання на підконтрольних Україні територіях.

Переміщення відбулось за участю Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, представників її офісу та представників СБУ, які працюють в гуманітарній групі в Мінську.

Фото: Денис Чернишов/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-