Україна готова забрати з окупованих територій усіх своїх в'язнів - Денісова

Україна готова забрати з окупованих територій усіх своїх в'язнів - Денісова

Укрінформ
Україна готова прийняти всіх без винятку громадян України з непідконтрольних територій для відбування покарання на підконтрольній території.

Про це повідомила у Facebook Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"Ще раз наголошую: ми готові прийняти всіх без винятку громадян України для подальшого відбування покарання на підконтрольній території", - зазначила вона.

Омбудсмен зауважила, що загалом Офіс Уповноваженого отримав близько тисячі звернень з проханням про переміщення.

"Це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, що відбувалися у Мінську", - додала Денісова.

Як повідомлялось, 12 грудня з окупованого Луганська було переміщено 42 особи, засуджені до 2014 року, для відбування терміну покарання на підконтрольних Україні територіях.

Переміщення відбулось за участю Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, представників її офісу та представників СБУ, які працюють в гуманітарній групі в Мінську.

Читайте також: Із окупованого Донбасу привезли 42 в'язнів

Раніше перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що українська сторона наголосила представникам ОРДЛО про готовність звільнення заручників - військових і цивільних - і пропонує 27 грудня здійснити таке звільнення в форматі 66 на 19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-