Раді пропонують звільнити від податків

Раді пропонують звільнити від податків "євробляхи", які передали армії

Укрінформ
Група депутатів зареєструвала законопроекти, якими пропонується звільнити від адмінвідповідальності та сплати відповідних платежів волонтерів за ввезення автомобілів на іноземній реєстрації, які були передані в зону проведення ООС.

Відповідні законопроекти №9382 та 9383 про внесення змін до Митного та Податкового кодексів опубліковані на сайті Верховної Ради .

“Метою законопроекту є законодавче врегулювання питання звільнення волонтерів від адміністративної відповідальності та від сплати відповідних митних, податкових і інших платежів за транспортні засоби, щодо яких не були дотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, якими такі волонтери фактично не володіють та не розпоряджаються ними у зв’язку з передачею цих транспортних засобів військовим, що захищають Україну, беручи участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях”, - ідеться в пояснювальних записках до законопроектів.

Пропонується також звільнити від митних, податкових та інших платежів підрозділи військових формувань, яким було передано автівки на іноземній реєстрації. 

Крім того, транспортні засоби, конфісковані за статтями 470 і 481 Митного кодексу, пропонується передавати підрозділам, які беруть безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях.

При цьому при розмитненні та реєстрації “євроблях” такі підрозділи пропонують звільняти від сплати належних податкових, митних та інших платежів. 

Читайте також: Податкова пояснила розмитнення "євроблях" на прикладі

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада Верховна Рада ухвалила закон щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах. Згідно з документом, встановлюється пільговий термін розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. А саме в перші 90 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення "євроблях". Окрім того, решту 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але "без застосування штрафних санкцій".

Також повідомлялося, що народний депутат Юрій Дерев’янко зареєстрував у парламенті  законопроект щодо призупинення на 90 днів дії раніше ухвалених законів про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-