Інклюзивну освіту отримують удвічі більше дітей, ніж минулоріч - Гриневич

Інклюзивну освіту отримують удвічі більше дітей, ніж минулоріч - Гриневич

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство освіти та науки планує провести пілотування програм з інклюзивної освіти у педагогічних вишах.

 Про це в коментарі Укрінформу сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

"У нас є фахівці, які займаються інклюзивною освітою, але це дуже вузька сфера. Тому зараз при впровадженні інклюзивної освіти у школах кожному вчителю, кожному директору школи, кожному, хто працює в школі, потрібно пройти відповідний курс по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Насправді у нас таких програм, які ми можемо дати всім вчителям, дуже мало. І тому  потрібен такий модельний курс, який ми будемо пілотувати у закладах вищої освіти (ЗВО). Ми співпрацюємо зараз з фондом, яким керує Марина Порошенко і який опікується питаннями інклюзивної освіти, над створенням саме таких програм, які запроваджуватимуться саме у закладах вищої освіти при підготовці вчителів з усіх напрямків", - сказала Гриневич.

 Вона зазначила, що відповідні курси з інклюзивної освіти будуть також проводити інститути підвищення кваліфікації, оскільки зараз кількість дітей з особливими освітніми потребами в школах зростає, і педагоги, які вже працюють в школах, також мають пройти відповідне навчання.

Читайте також: Питання інклюзивної освіти та прав дітей обговорюють на форумі у Києві

"Раніше інклюзивна освіта не була так розповсюджена, і зараз вже понад 12 тисяч дітей навчається в школах. Ще в минулому році їх було вдвічі менше. Це означає, що триває процес, коли до школи приходить  багато дітей, які раніше сиділи вдома, на індивідуальному навчанні, не спілкувалися з однолітками, або вчилися далеко від дому, своєї сім'ї в якомусь спеціальному інтернаті. Але потрібно навчити вчителів правильно цей процес супроводжувати. Коли така дитина потрапляє в школу, вона має справу з учителем фізики, української мови і так далі, і вони мають справу з такими дітьми. Їм потрібно розуміти, як організувати роботу класу, коли в класі окрім цього знаходяться діти з особливими освітніми потребами",- наголосила міністр освіти та науки.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада голова Фонду Порошенка Марина Порошенко презентувала освітню програму навчальної дисципліни «Інклюзивна освіта» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-