Питання інклюзивної освіти та прав дітей обговорюють на форумі у Києві

Питання інклюзивної освіти та прав дітей обговорюють на форумі у Києві

Фото
Укрінформ
У Києві проходить Перший Всеукраїнський форум Національної дитячої ради "Почуй і підтримай дитину". 

50 дітей зі всієї України, які навчаються в звичайних школах та інтернатах, та є лідерами в своїх навчальних закладах, обговорили питання інклюзивної освіти, булінгу та прав дітей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Діти також поспілкувалися з міністром освіти та науки Лілією Гриневич та Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою. Зокрема про реформу освіти, організацію інклюзивного навчання в школах, як можна запобігти в школі на рівні дитячого колективу проявам булінгу, питання лідерства та ініціативи в дитячих колективах та багато іншого.

Протягом двох днів діти також зможуть взяти участь в тренінгах з інтернет-безпеки, обговорять питання прав дітей, що особливо важливо для випускників інтернатних навчальних закладів. А також познайомитися з міжнародним досвідом інтеграції людей з інвалідністю в суспільство.

Читайте також: Донеччина долучилася до проекту "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації"

Діти презентують свої напрацювання на перші півроку роботи з питань протидії булінгу, дотримання прав дитини, розвитку шкільного самоврядування, лідерства тощо. 

Національна дитяча рада "Почуй і підтримай дитину" була створена за підтримки Уповноваженого з прав дитини при Президенті України в березні 2018 року з метою залучити дітей до змін, які проходять в системі освіти, налагодити обмін думками та пропозиціями щодо актуальних питань, які хвилюють дітей, підлітків та молодь, актуалізації їх пропозицій при розробці рішень стосовно змін в освіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-