Припинення

Припинення "дружби" з РФ не завадить Україні захищати своїх громадян — Гройсман

Укрінформ
Україна захищатиме права своїх громадян, які перебувають у РФ, попри те, що Верховна Рада у четвер ухвалила Закон "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу сказати, беззаперечно, уряд виконає будь-яке рішення українського парламенту з точки зору нормативно-правових актів, законодавства і так далі. Але я розумію, що є мільйони наших громадян, які мають бути захищені. Тому є ціла низка різноманітних правових угод, в тому числі консульська конвенція, яка забезпечує дотримання прав та механізм дотримання прав громадян. Тому це не означає, що ми маємо забути про наших громадян. Навпаки, маємо про них дбати», — сказав Гройсман.

За його словами, Україна не забуде про те, що багато наших людей нині перебувають у російських в'язницях. «Ми маємо об'єднати навколо цього увесь світ», — сказав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер ухвалила Закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією», внесений Президентом. За ухвалення відповідного рішення проголосували 277 народних депутатів за мінімально необхідних 226-ти.

Закон встановлює, що дія Договору про дружбу з РФ буде припинена з 1 квітня 2019 року. Прогнозується, що припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією з огляду на його тривале істотне порушення з боку РФ та відповідно до статті 40 цього Договору дозволить належним чином та ефективно захистити національні інтереси України у міжнародних відносинах.

Читайте також: Закон про припинення “дружби з РФ” передали на підпис Президенту

Схвалення проекту Закону відповідно до статті 24 Закону України «Про міжнародні договори України» дозволить завершити внутрішньодержавні процедури, необхідні для припинення дії Договору у зв'язку із завершенням чергового десятирічного періоду 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-