Кремль не йде на розмови про звільнення чи обмін наших моряків — Луценко

Кремль не йде на розмови про звільнення чи обмін наших моряків — Луценко

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що керівництво Росії не погоджується на розмови щодо звільнення чи обміну українських військовополенених моряків.

Про це він сказав під час прес-конференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, супротивник - керівництво Російської Федерації - не хоче йти на будь-які розмови про звільнення незаконно затриманих у міжнародних водах моряків, на обмін, який ми готові провести. Фонд обміну у нас достатній - більше 300 осіб засуджено за антидержавну діяльність", - сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що сподівається на міжнародну і українську солідарність у питанні звільнення військовополонених моряків. Він зауважив, що Україна робить все можливе, щоб звільнити їх якнайшвидше.

Читайте також: Всі українські моряки у СІЗО Москви отримали передачі - активісти

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-