Українських моряків у Лефортово переведуть в інші камери - Денісова

Українських моряків у Лефортово переведуть в інші камери - Денісова

Укрінформ
Для українських моряків, захоплених росіянами разом із кораблями в Керченській протоці, відкрили внутрішньотюремні рахунки.

Про це після телефонної розмови з російським омбудсменом Тетяною Москальковою написала Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Провела розмову з Уповноваженим з прав людини Російської Федерації Тетяною Москальковою. Вона повідомила про те, що сьогодні до українських військовополонених привезли передачі, а також, що для них відкрили внутрішньотюремні рахунки, куди родичі можуть перераховувати гроші", - написала вона.

Крім того, за словами Москалькової, зараз у СІЗО-2 Лефортово відбувається так зване дорозселення, в результаті якого кожного з наших моряків розмістять у восьмиметровій камері, розрахованій на двох арештантів. Також до кожного з них буде підселено іншого ув’язненого, "який теж уперше притягується до відповідальності".

"У місці знаходження наших військовополонених, як стверджує Уповноважений з прав людини РФ, є двір для прогулянок. У праві на прогулянки вони не обмежені. Що стосується моряків, які перебувають у лікарняному ізоляторі "Матросской тишины", то вони вже встають і самостійно пересуваються, розповіла Москалькова. Поранені, за її словами, отримують медичну допомогу, гаряче харчування та не висловлюють скарг", - зазначила український омбудсмен.

Читайте також: Українських моряків у "Лефортовому" посадили в одиночні камери 1,5 на 2 метри — "Дождь"

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків. Їх обвинувачують у "незаконному перетині кордону".

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що захоплені моряки є військовополоненими, і до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції.

Читайте також: В Україні запустили кампанію з підтримки полонених в Росії моряків

На сьогодні 21 український військовий перебуває в московському СІЗО Лефортово, ще троє поранених - в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

2 грудня, за словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, Україна формує пул (групу) адвокатів для захисту затриманих моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-