Українських моряків у

Українських моряків у "Лефортовому" посадили в одиночні камери 1,5 на 2 метри — "Дождь"

Укрінформ
Захоплених у Керченській протоці і пізніше заарештованих в анексованому Криму українських моряків у московському СІЗО "Лефортово" посадили в одиночні камери.

Про це повідомляє в п'ятницю російський телеканал "Дождь".

Як повідомляється, кореспондент "Дождя" і член ГНК Москви Когершин Сагієва відвідала українських військових у "Лефортово" і розповіла про їх стан і умови тримання.

"Моряки зараз знаходяться в карантинних одиночних камерах. Це тимчасові приміщення, куди розміщують обвинувачуваних/підозрюваних для перевірки документів і стану їх здоров'я на період 7-10 днів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що моряки живуть у "стандартних умовах" - це камери півтора на два метри, залізні ліжка, матраци, вовняні ковдри, стіни, пофарбовані зеленою фарбою; пізніше їх переведуть у камери з сусідами, де будуть холодильники і, можливо, телевізори.

Російське видання також повідомляє, що "українці розповіли, що почуваютьcя нормально". Вранці їли гречану кашу, годину провели на прогулянці в тюремному дворику, після обіду їм принесуть книги.

Читайте також: Українські консули у Москві намагаються отримати доступ до полонених моряків

"Видали зубну щітку, пасту, рушник, забезпечили місцем для сну, постільним приладдям. Скарг на умови тримання немає", - сказав членам ГНК один з моряків Роман Мокряк.

Всіх, хто прибув, перевдягнули в тюремний одяг, оскільки бути у військовій формі іншої держави в "Лефортово" заборонено, сказали в ізоляторі.

Затримані переживають, що залишилися без зв'язку з родичами. Вони попросили правозахисників передати, що на кожного з них заведено рублевий рахунок - туди можна переказувати гроші, щоб моряки могли купувати продукти в рундуку, поштові конверти з марками і писати листи.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю стало відомо, що в московське СІЗО "Лефортово" доставили 21 захопленого в Керченській протоці українського моряка, ще троє знаходяться в лікарні СІЗО "Матросская тишина".

Читайте також: РосЗМІ: в "Лефортово" доставили 21 українського моряка, ще троє - у лікарні

Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які знаходяться в керченській лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-