За п'ять днів до Росії без пояснень не пропустили 150 українців

За п'ять днів до Росії без пояснень не пропустили 150 українців

Укрінформ
Протягом п'яти діб до РФ не були пропущені 150 українців без пояснення причини відмови.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Департаменту з питань взаємодії і зв'язків з громадськістю Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Російські прикордонники за п'ять діб не пропустили до РФ 150 українців. На відміну від України, де іноземцям у разі відмови у пропуску надається картка-відмова, де чітко прописано, на підставі якого законодавства не попущена та чи інша особа, росіяни причину не вказують і жодних документів не надають", - сказав речник.

Він зауважив, що раніше РФ звинувачувала Україну у "безпідставних рішеннях" і запевняла, що вони не будуть застосовувати дзеркальних відповідей. "Однак ми бачимо, що російські прикордонники стали частіше не пропускати українців у Росію, не пояснюючи причин", - наголосив Демченко. 

Читайте також: Прикордонники за добу не пустили в Україну 70 росіян

Як відомо, 30 листопада в Україні запровадили обмеження для в'їзду чоловіків, які мають російське громадянство, віком від 16 до 60 років. Їх віднесли до особливої групи ризику. До росіян у пунктах пропуску будуть застосовувати заходи особливого контролю, зокрема проводитимуть співбесіди та детальну перевірку інформації.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-